Senaste nytt

Hästar i Litauen som Djurskydd i Östeuropa (DiÖ) har hjälpt till ett bättre liv

Läs mer - klicka här

131103: OPAN(Litauen) has launched CNR Project in Alytus sponsored by BAC.130430: DiÖ gör en akut insats för hästar i Litauen130310:
Djurskydd i Östeuropa har vid sitt senaste styrelsemöte beslutat att starta samarbete med den litauisk/österrikiska organisationen OPAN (Organization for the Protection of Animals and Nature). Företrädare för föreningen är Gudrun Koller, österrikiska, starkt engagerad i djurskyddsfrågor och f n bosatt i Vilnius. Det var Gudrun Koller som var initiativtagare till den första baltiska djurskyddskonferensen i Vilnius 2011.

Det månatliga bidraget till SOS Animals kommer fr o m april att överflyttas till OPAN. Samarbetet med SOS Animals kommer att fortsätta men från och med i år på efterfrågebasis. Deras ekonomi ser bättre ut tack vare mottagna skatteintäker.

OPAN ser som sin främsta uppgift att kastrera hundar och katter. Man har en egen veterinärklinik för detta ändamål och har knutit en välkänd litausk veterinär till verksamheten. Principen catch-neuter-release tillämpas. I möjligaste mån försöker man också omplacera (gäller främst hundar) med hjälp av SOS Animals. Mer information återfinns på OPAN's hemsida www.opan.lt
121004:
ETT STORT TACK
till Paulina Hjertton och alla generösa människor i Dalarna som skänkt så många fina saker till hundhemmet SOS Animals i Vilnius. Paulina och hennes musikerkamrater kommer till att överlämna sakerna omkring 20 oktober.

Ett lika STORT TACK till Sanna Ameln och Svenska Brukshundskluben i Farsta som också skänkt massor av jättebra saker till hundhemmet EMIR i Warszawa. Det är litet oklart när sakerna kommer att överlämnas till EMIR, men vi hoppas att vi snart ska hitta en transport.
120327: Monicas volontärsarbete i Thailand - reseberättelse120227: Monicas volontärsarbete i Thailand111024: Försök påverka - berätta för hela världen...111023: Bilder från djurens "välstånd" i Rumänien111013: "Written Declaration" signerad!!!110919: "Help all animals in Europe" - fram till den 6 oktober kan vi påverka...110828: Hemlösa hundar i Litauen110508: Det lönar sig att protestera...110313: Hjälp oss att påverka!Litauen - DiÖ startar samarbete med hund- och kattstall i Vilnius (SOS Animals)Djurskydd i Litauen, nov 2009